Scouts

Ben jij tussen de 11 en de 15 jaar?
Hou je van een uitdaging en kan je tegen een stootje?
Word dan Scout!

De Scouts zijn de tussen de 11 en 15 jaar. Het is misschien wel de meest actieve speltak van Scouting. In deze periode leren de kinderen de scoutingtechnieken. Kinderen krijgen langzamerhand steeds meer verantwoordelijkheden en uitdaging. Ook worden ze veel zelfstandiger en zal de leiding ze meer gaan begeleiden.
In deze tijd zijn er ook grote activiteiten voor de Scouts. De James Lovell is altijd aanwezig op de Regio Hikes en de RSW (regionale scouting wedstrijden).

Hier zijn we dan ook druk mee bezig. Maar gelukkig is er genoeg ruimte voor leuke spelletjes en andere activiteiten.

Wat doen de Scouts?

De scouts doen heel erg veel. Geen week is hetzelfde.
Een paar van onze favoriete opkomsten zijn:
- knopen
- kampvuur maken
- hike lopen (lange wandeling met verschillende routetechnieken)
- hollandse leeuwen
- hutten bouwen
- vlot varen
- de regiohikes (met heel veel andere scouts op verschillende niveaus hikes lopen)
- de RSW ( Regionale Scouting Wedstrijden, tegen andere scouts strijden om de eer en een plek bij de LSW, de Landelijke Scouting Wedstrijden)
- kampen

En nog veel meer! Je zult je nooit vervelen bij ons. Naast de opkomsten die wij samen als Scouts doen, hebben we ook een aantal keer per jaar gezamelijke opkomsten, met de hele James Lovell. Altijd erg gezelliig.En dan zijn er nog de regionale opkomsten, die vaak een weekend duren. Met meer dan 100 scouts uit bijv. Apeldoorn, Deventer, Schalkhaar en Raalte een super gezellig en actief weekend hebben. We gaan elk jaar op zomerkamp. Dat is altijd de eerste week van de zomervakantie. Een week lang in het bos! Maar ook daar hebben we genoeg te doen. Zwemmen, een hike, nachtspelen en zelf koken.

Wanneer?

Elke week van 09:30 tot 12:30 op zaterdagochtend.